woensdag 14 november 2007

Der Untergang


Vorig week kwam hij op tv, dus nam ik hem maar op.
Vandaag had ik dus de tijd om hem (opnieuw) te bekijken. Ik verveelde me geen enkel minuut.
Misschien ligt dat aan het feit dat ik hou van geschiedenis. (ik heb op school altijd aandachtig de geschiedenislessen gevolgd)
Na het zien van de film, moet ik toegeven dat een paar puntjes niet onopgemerkt voorbij gingen bij mij.

Zoals:

1) Af en toe beefde Hitler met zijn ene hand. Is dit een teken dat hij de ziekte van Parkinson had? Volgens sommige websites had hij vermoedelijk de ziekte van Parkinson, maar eigenlijk is het nooit bewezen.
2) Traudl Junge, de secretaresse van Hitler, hield erg veel van hem in haar jonge jaren. Maar bij haar laatste levensjaren geeft ze toe dat ze het haarzelf niet kan vergeven dat ze aan de zijde stond van een dictator die miljoenen mensen doodde.
3) Hoe Joseph Goebbels en zijn vrouw Magda erg harteloos zijn. Zomaar hun 6 kinderen doden omdat ze hen geen leven wou geven zonder nationaal-socialistische omgeving. Wat voor een idee is dat nou om zelf God te spelen tegenover je eigen kinderen???
4) Op het einde van de film, zag ik dat Rochus Misch nog altijd leefde in 2004, het jaar dat Der Untergang gemaakt werd. Na te googlen zag ik dat hij nu nog altijd steeds leeft en vitaal van geest is. Hij is de enige overlevende in de bunker waar Hitler zelfmoord pleegde.


Ik geef deze film een 4 op 5, dus een 8 op 10.
Link Der Untergang.

De meesten weten het niet, maar Adolf Hitler was een Oostenrijker, geen Duitser!!!

2 opmerkingen:

Hildaholics zei

Ik heb die film zopas ook gezien op kanaaltwee! :-) Ik wist het veel dingen niet, nu ik die film zag, begreeg ik die geschiedenis beter! Het was wel een goeie film, zeg!!
Hildaholics..

Anoniem zei

@ Hilde, ja, het is een boeiend film.