dinsdag 16 oktober 2007

Eugene Tooms



Gisterenavond een X-files-aflevering bekeken op m’n laptop in m’n bed.
Die 2e aflevering is voor mij op dit moment de beste dat ik zag van X-Files.
Het gaat om Eugene Tooms. Die vent acteert echt beregoe, die rol is top voor hem!
Je kunt best zeggen dat hij er griezelig uitziet, vooral met z’n speciale ogen, ook bij sommige momenten als hij erg zweet. Soms glimlacht hij gemeen en is ook erg zwijgzaam.
Hier kun je de hoogtepunten op een clip bekijken via Youtube. Ik zou zeggen, aan te raden om deze te bekijken.

Het verhaal gaat over 5 mensen die geslacht worden en telkens is hun lever verdwenen. (letterlijk bloederig uitgerukt uit het lichaam) 1 persoon werkte in een zwaarbewaakte firma en de FBI staat voor n raadsel hoe die persoon gedood kon worden.
Mulder en Scully krijgen de zaak en onderzoeken het nauwkeurig. Echter, Mulder heeft al onmiddellijk een conclusie: dit is het werk van een buitenaards wezen, waarbij Scully hem niet gelooft. Mulder vind een vingerafdruk bij een extreme smalle luchtkoker. Blijkbaar is deze 'wezen' erg lening en kan hem door smalle paden wurmen. Mulder ontdekt ook nog in de vingerafdrukdatabase dat deze vingerafdrukken identiek zijn van de moorden in het jaar 1903, 1933 en 1963. Bij die jaartallen is er ook telkens een 5-tal moorden met verdwenen levers. Het is moeilijk te geloven voor Scully dat Tooms al 100 jaar zou zijn aangezien ze nu in 1993 zijn maar ze begint hem uiteindelijk te geloven dat er gelijkenissen zijn en verder zoeken ze beiden naar een verklaring omtrent dit alles.


Eugene Tooms (gespeeld door Doug Hutchison) is voor velen ook wel bekend als de sadistische cipier Percy in The Green Mile.

Geen opmerkingen: